10/11/2012

Program "Otkrij Valjevo!"


Program dvodnevnog izleta:
PRVI DAN
08.00 - Polazak iz Beograda sa dogovorenog mesta
- Vožnja udobnim klimatizovanim mini-busom do Valjeva u trajanju 90-110 minuta

omni hotel, smestaj u valjevu, nocenje u omni centru, valjevski dorucak
Sportsko-turistički kompleks Omni Centar
10.00 - Dolazak u Valjevo, smeštaj u Omni hotel
- U ekskluzivnom sportsko-turističkom kompleksu u centru grada, prijatno ćete se odmoriti u modernim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa kupatilom, kablovskom televizijom i bežičnim internetom;
- SPORT & ZABAVA: Iskoristite svoje slobodno vreme za sport i zabavu u Omni sportskom centru - fitnes sala, teretana, teniski tereni, hale za male sportove, stoni tenis, kuglanje, bilijar...

Panorama grada Valjeva, pogled na trg Živojina Mišića i Grand hotel
Trg Živojina Mišića
Foto: Adam Radosavljević
10.30-12.00 - Ulicama grada
- Otkrivanje Valjeva počinjemo laganom šetnjom gradskim ulicama i obilaskom trgova, zanimljivih građevina i spomenika, značajnih delova grada... uz priču o istoriji grada, njegovom izgledu nekada i danas, ali i o stvarima koje ne možete čuti od turističkih vodiča, već samo od Valjevaca.

Stara valjevska čaršija Tešnjar

12.00-13.00 - Boemski Tešnjar
- Obilazak grada nastavljamo upoznavanjem Tešnjara - jedinstvene valjevske čaršije, jedne od retkih orijentalnih celina sačuvanih u Srbiji. Ova boemska četvrt nastala je u doba Turaka u XIX veku, a njen jedinstveni duh i arhitektura podsetiće Vas na beogradsku Skadarliju. “S nogu” zatim nazdravljamo po jednom valjevskom prepečenicom u kafani “Kod Vesića”, a po završetku priče o Tešnjaru uživamo uz ručak u srcu Tešnjara.

13.00-15.00 - Valjevski ručak
- Trenuci koje će mnogi nestrpljivo čekati sigurno su oni posvećeni uživanju u dobroj hrani. U prijatnom ambijentu nacionalnog restorana “Intermeco” otkrićete slažu li se valjevska šnicla i valjevsko pivo!? Zadovoljstvo zagarantovano!

Dobitnik nagrade za doprinos turizmu "Turistički cvet" za 2012. godinu
Narodni muzej Valjevo,
dobitnik nagrade "Turistički cvet" za 2012. godinu
od 15.30 - Dodir istorije
- Popodne posvećujemo obilasku najposećenijeg muzeja u Srbiji - Narodnog muzeja Valjevo, koji je već nekoliko godina unazad proglašavan za najbolji u zemlji. Poseta specifikumima kao što su najstarija građevina u Valjevu - Muselimov konak i Kula Nenadovića kao simbol Grada, iznenadiće Vas svojom pričom, unikatnom postavkom i vernim dočaravanjem istorije grada...

od 19.00 - Večernja uživancija
- Posle 19 časova, svoje slobodno vreme možete iskoristiti za pronalaženje novih interesantnih delova grada, restorana, kafana, sjajnih mesta za noćni provod... Preporučićemo vam najlepše mesto za romantičnu večeru, u kom kutku je najbolja muzika na uvce i gde se (za male pare) u neograničenim količinama pije “Valjevsko pivo”...

- Noćenje u Omni hotelu

DRUGI DAN
08.30 - Valjevski doručak, odjavljivanje iz Omni hotela


Spomenik posvećen narodnom heroju Stevanu Filipoviću, brdo Vidrak
Spomen park posvećen narodnom heroju
Stevanu Filipoviću, brdo Vidrak
Foto: Adam Radosavljević
09.15 - Brdo Vidrak - spomen-park, Stevan Filipović i Markova stolica
- Posle tradicionalnog valjevskog doručka, “selimo” se na brdo Vidrak gde se nalazi čuvena Markova stolica (u pitanju je Kraljević Marko), a vi ćete pored uživanja u predivnom panoramskom pogledu na grad i prilike da isti ovekovečite svojim fotoaparatom, moći da pokušate da “okupate noge” u Kolubari, kao što je to nekad činio i Marko.


Manastir Ćelije




11.00 - Manastir Ćelije
- Put nas vodi ka prvom od valjevskih manastira - Ćelije. Tu vas čeka priča o Svetom Justinu i njegovim čudima, ali i o važnoj ulozi manastira za Valjevsku nahiju u XVIII veku i za vreme Prvog srpskog ustanka. 

12.00 - Manastir Lelić
- Jedan od naših najznačajnijih velikana je Sveti Nikolaj Velimirović, čija zadužbina je Manastir Lelić u selu Lelić, inače njegovom rodnom mestu. Pozitivna energija i spiritualnost koja se ovde može osetiti, prija srcu i okrepljuje duh. Uz kratku priču o Nikolajevom životu i istoriji manastira, vodimo vas i u Nikolajev muzej i konak u kome je nekada živeo.

Manastir Lelić
13.30 - Manastir Pustinja
- Nastavljamo kratkim makadamskim putem kroz predivne seoske predele ka manastiru Pustinja. Nepristupačnost manastirskog kompleksa učinila je da se i do danas mnogi nisu upoznali sa kulturno-istorijskim vrednostima ovog mesta i lepotom prirode koja ga okružuje, kao što je zapisala Desanka Maksimović u manastirsku knjigu 1992. godine: “Srećna sam što sam posetila ovo Sveto mesto. Kako bih pošla na onaj svet, da ovde nisam bila i poklonila se ikonama u ovoj svetinji.”
Manastir Pustinja


14.30 - Tradicionalni ručak
- Decenijama unazad, ko god se našao na putu kod sela Balinović, nije propustio da svrati do čuvene Velinkine kafane na jagnjetinu. Ne propuštamo ni mi šansu da probamo specijalitet ovog kraja i dobro se okrepimo.

Manastir Jovanja
Foto: Adam Radosavljević

16.00 - Manastir Jovanja
- U toplini Jovanjske šume, po narodnom predanju, manastir je sagrađen u doba Nemanjića, a posvećen Svetom Jovanu Krstitelju po kome je i dobio naziv. U poslednjem manastiru na našoj turi videćete značajan živopis i čuti veoma interesantne priče.

17.00 - Povratak za Beograd




CENA: 6.900,00**
Šta je uključeno u cenu?
  • Prevoz udobnim klimatizovanim mini-busom na relaciji Beograd-Valjevo (i okolina)-Beograd
  • Specijalno pripremljene i organizovane posete kulturno-istorijskim lokalitetima
  • Ulaznice za sve navedene institucije
  • Jedno noćenje sa doručkom u ekskluzivnom Omni hotelu
  • Dva tradicionalna gurmanska ručka
  • Pratnja vodiča tokom celog programa
  • Putno osiguranje
Želite drugačiju turu kroz valjevski kraj? Klik ovde za više informacija. :)

0 коментара:

Постави коментар

Vaši predlozi, sugestije i nove ideje su dobrodošli. Hvala na interesovanju.
Your suggestions, ideas and any other comments are welcome. Thank you for your interest.

Twitter Facebook Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review